OP ZOEK NAAR

 width=

ADRES ONBEKEND ? …. MEMORIES ?

Zocht u al langere tijd naar die ene vaargenoot? Wacht niet langer en plaats een oproep op het FORUM.

INFORMATIE OVER BEMANNING EN PASSAGIERS

BEMANNINGSLIJSTEN

Het KRL-museum heeft alle bemanningslijsten vanaf 1953 die in het verleden door de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd zijn gepubliceerd (zie website-hoofdstuk:”Crewlists”). Bemanningslijsten (monsterrollen) van vóór die tijd kunt u bij het Stadsarchief te Rotterdam opvragen (zogenaamde “Monsterrollen”).

LOOPBAAN BEMANNINGSLEDEN/VERSLAGEN/CORRESPONDENTIE                  

Voor verslagen van en correspondentie over gebeurtenissen aan boord van RL/KRL-schepen, kunt  terecht bij het Stadsarchief-Rotterdam, Hofdijk 651, 3032 CG Rotterdam, Telefoon: 010-2434567 / 0800-1545.

Website:www.stadsarchief.rotterdam.nl  Oud-KRL-ers en familieleden van oud KRl-ers kunnen bijvoorbeeld een kopie van hun personeelskaart verkrijgen, daar staan alle persoonlijke gegevens, bijzonderheden,, loopbaan, mutaties, etc. vermeld.

Mocht het Stadsarchief u niet kunnen helpen dan is het Maritiem Museum te Rotterdam wellicht nog een laatste kans: Maritiem Museum Rotterdam, Leuvehaven 1, 3011 EA Rotterdam. Telefoon: 010-4132680, Fax: 010-4137342,

Website: www.maritiemmuseum.nl

PASSAGIERSLIJSTEN  

Het KRL-Museum heeft een 40-tal passagierslijsten, ook van oudere passagiersschepen in haar collectie. Als wij u onverhoopt niet aan een specifieke passagierslijst kunnen helpen dan zijn de andere archieven wellicht een oplossing, bijvoorbeeld van het Stadsarchief-Rotterdam of het Maritiem Museum. Als het daar ook niet lukt dan kunt u een aanvraag doen op het emailadres: surupan51@planet.nlZij hebben een overzicht van nog enkele andere archieven.

SUCCES MET UW ZOEKTOCHT!

FOTO  ZOEKPLAATJES 

Hieronder kunt u foto’s laten plaatsen (maximaal 2 per persoon) waarvan u de namen van personen of andere bijzonderheden wilt weten. Wij roepen vervolgens iedereen op om eventuele herkenning van personen en/of zaken bij ons te melden. E-mail: krl-museum@kpnmail.nl

NR. FOTO BIJZONDERHEDEN
1.

Ingezonden door:

Dick Doornik, neef van  Oud Chef- Linnenkamer ms Willem Ruys – 24 augustus 2017

Vraag: 

Ik ben op zoek naar bemanningsleden die samen met mijn oom Wijnand Doornik gevaren hebben op de Sibajak tijdens de Tweede Wereldoorlog al besef ik dat daarvan nog maar weinigen in leven zijn. Daarom ben ik ook op zoek naar nabestaanden van bemanningsleden,

Nadere gegevens:

Het gaat om mijn oom Wijnand Doornik, geboren 4 juni 1914 te Bodegraven. Hij was Chef Linnenkamer en zijn naam wordt regelmatig genoemd in het boek van Nico Guns en Frans Luidinga. Mijn oom heeft alle oorlogsreizen van de Sibajak meegemaakt. Hij was drager van het Oorlogsherinneringskruis met de 3 gespen “Oorlogsdienst Koopvaardij 1940-1945”, “Middellandse Zee 1940-1945” en “Oost-Azië – Zuid Pacific 1942-1945”.”

2. Ingezonden door: Oud KRL-Matroos A. Roelofs uit Middelburg – 6 juli 2008.

Reeds bekend: ms Wonorato-1966. Kapitein: H. van Hylckama-Vlieg. Bootsman: M.J. Doornbos. Foto genomen in Zeemanshuis Shanghai. Rechts: Baas/Timmerman C.M. vd Berg, 2e van rechts: Matroos W. van Dijk. 3e van rechts: Matroos Jaap Jonker – twee onbekenden – 3e van links: Dekjongen Wim Simons, 2e van links: Matroos F. Nolting en geheel links: Matroos/kabelgast Ben Hogenboom.

Vraag: Herkent iemand de twee onbekende personen? of zijn de gegevens hierboven wellicht niet helemaal juist?

3. Ingezonden door: Oud KRL-Stuurman, Ed van Lierde uit Oudehorne – 9 juli 2008.

Reeds bekend: ms Blitar. Kapitein:? Hofmeester:? Foto genomen in het kombuis van de Blitar-1955

Vraag: Wie herkent de Kok, Bakker en/of Koksmaat? of zijn de gegevens hierboven wellicht niet juist?

4.

………………………………………………………….

Ingezonden door: Oud KRL-Lichtmatroos, Jan van het Schip – 9 maart 2009.

Reeds bekend: ms Wonogiri Cebu- Philippines Kapitein:  C. Bruin. Vlnr. Handlanger Willem Barentswaard, een vertegenwoordiger van het KRL-agentschap, de Politie commisaris, 5e persoon: Voorman?, diverse Olielieden?, Met officierspetten Kapitein C. Bruin, HWTK? en onbekend? daarnaast Bootsman? Op 6 october 1958? wordt Olieman/Stoker J.P. Hermes door Philippijnse taxi chauffeurs om het leven gebracht. Dit scheen een misplaatste wraakactie tegen een opvarende van een ander Nederlands schip te zijn geweest. Die andere Nederlander (een niet KRL-er) had in een dronken bui, al dan niet per ongeluk, een taxichauffeur uit Cebu omgebracht!

Vraag: Wie heeft nog meer gegevens over dit trieste voorval of kan hetgeen hier geschreven is bevestigen of ontkrachten?